BIODEX BIOSTEP 2

NATURLIGT SMIDIG ATT ANVÄNDA MED POSITIV EFFEKT


 
 
 

Biodex BioStep 2 är funktionsrik, mångsidig och hållbar. Den passar breda grupper av användare som ortopedipatienter, inom neurorehabilitation, hjärt/lung rehabilitering, idrottsmedicin, och generell uppbyggnad av styrka. BioStep 2 är enkel att använda, kräver minimal övervakning och medger träning i ett naturligt tempo.

BioStep 2 är naturligt smidig och erbjuder exceptionell komfort. Den elliptiska rörelsen ger en låg belastning på leder och muskulatur utan obehagliga inslag som ett start-stop eller riktningsändring innebär. Användaren behöver alltså aldrig lyfta sina fötter eller fullfölja en cirkulär rörelse. Insteget i maskinen är lågt och därför enkelt även för rörelsehindrade som rullstolsburna. Displayen är enkel att använda och hela konstruktionen är robust så att den håller många år.

Biostep2 hjälper patienter och terapeuter att uppnå flertalet olika rehabiliteringsmål. Den flytande elliptiska rörelsen är förlåtande för knän, anklar, höfter och ländryggen…en riktigt naturlig lågbelastande funktionell träning. BioStep 2 reducerar ledbelastningen för att användaren inte behöver lyfta och stöta i med fötterna på en gångyta. Genom att kombinera rörelser av nedre extremiteterna med träning av överkroppen ger Biostep2 en total kropps workout i både framåt och bakåt ritningarna. Därigenom involveras olika muskelgrupper.

Idealisk för äldre och träning inför ambulation
Den lågbelastande elliptiska rörelsen i Biostep2 hjälper också till att stärka de muskler som är väsentliga för att bibehålla funktionen – de muskler specifikt associerade med mobilitet, gång och balans.

Perfekt för hjärtrehabilitering
BioStep 2 involverar både övre och nedre extremiteter i en cyklisk rörelse; patienter upplever mindre lokal muskeltrötthet. Detta innebär att samma hjärtrytm kan åstadkommas vid lägre nivåer av upplevd ansträngning jämfört med traditionella träningsredskap som ergonometer. Blodtrycket kan mätas medan patienten fortsätter med sin träning genom att en arm sträcks ut medan de andra tre extremiteterna fortsätter träningen.

BioStep 2 är idealisk för patienter som upplevs halta vid träning. Patienter kan enkelt minska belastningen på de påverkade benet samtidigt som de bibehåller hjärtrytmen genom att överföra en del av belastningen till de oskadade extremiteterna. När krampen släpper eller minskar kan alla fyra extremiteter engageras i träningen.

Nyhet – Stabiliseringstillbehör för neurologisk och muskelskeletala utmaningar
Biodex erbjuder stabiliseringstillbehör för att möta utmaningarna som neurologipatienter och de med muskelskeltala begränsningar har. Välutformade handgrepp och fotplattor adderar komfort samtidigt som primära muskelgrupper stärks – just de muskler som används för att åstadkomma en funktionell gång, balans och generell mobilitet.

Inkluderade tillbehör:

Fot remmar
En rem som dras genom en ögla är en enkel lösning som håller fast användarens fot på fotplattan under träningen.

Hand remmar
Som med fotremmarna ger en rem som dras genom en ögla en enkel lösning för att säkert hålla fast användarens hand i de utdragbara handgreppen så att hela rörelsen kan ske kontrollerat i träningen.

Säkerhetsbälte
Säkerhetsbältet ger stöd och säkerhet för patienter med begränsad torsokontroll. Bältet passar väl runt den nedre delen av buken på varje användare eftersom det är fullständigt justerbart. Det infällbara bältet är där när det behövs ochinte i vägen när det inte används.

Fällbara armstöd
Med tillägget av fällbara armstöd får användaren en ökad komfort och stabilitet vid behov. BioStep 2 kan användas med eller utan armstöden nedfällda. Armstöden kan fällas upp helt jämnt med ryggstödet för att underlätta i och ursteg från sitsen.